Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Ph.d.-stipendium

Ph.d.-skolen Graduate School, Arts, Faculty of Arts, Aarhus Universitet opslår under forudsætning af fornøden bevilling i samarbejde med Kunsten Museum of Modern Art Aalborg og Ny Carlsbergfondet et ph.d.-stipendium i Det dobbelte kunstnerskab mellem de to danske billedkunstnere Aase Seidler Gernes (1927-2018) og Poul Gernes (1925-1996) til besættelse pr. 1. september 2024 for en periode på indtil 3 år (5+3). Det forventes, at kandidaten, der tildeles stipendiet, vil kunne påbegynde ph.d.-studiet pr. 1. september 2024.

 

Det udbudte ph.d.-stipendium er støttet af Ny Carlsbergfondet og forankres på Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg i samarbejde med Aarhus Universitet.

 

Formålet er at bidrage med nye perspektiver på en af de centrale skikkelser i dansk kunsthistorie, Poul Gernes, og at tage favntag med det kollektive projekt, der udgjorde Poul Gernes og kunstneren Aase Seidler Gernes fælles virke. Forskningsprojektet skal således ses som et led i at gentænke den måde, hvorpå man hidtil har betragtet Gernes’ værk og virke, og samtidig, i et bredere perspektiv, bidrage med nye indgange til forståelsen af kunstnerskaber som kollektive.

 

Forskningsprojektet forventes at udmønte sig i en udstilling på KUNSTEN i Aalborg. Hertil planlægges en forskningsbaseret publikation og to seminarer i Aalborg og Aarhus, der kobler sig til fagfæller og museer i en nordisk kontekst. Forskningsprojektet bygger på et tæt samarbejde mellem museum og universitet gennem undervisningsprojekter og seminarer.

 

Det forventes at den kommende stipendiat kan læse, skrive og forstå dansk og desuden er flydende skriftligt såvel mundtligt på engelsk.

 

Indskrivning og arbejdssted

Ph.d.-studiet gennemføres iht. gældende regler for ph.d.-uddannelsen, pt. bekendtgørelse af 27. august 2013 om ph.d.-uddannelsen ved universiteterne og visse kunstneriske uddannelsesinstitutioner (ph.d.-bekendtgørelsen): https://phd.arts.au.dk/applicants/thephddegreeprogramme/

 

Beskrivelse af ph.d.-skolens forskeruddannelse: https://phd.arts.au.dk/applicants/phdstudystructure/

 

Retningslinjer for ph.d.-studiet ved ph.d.-skolen Graduate School, Arts: https://phd.arts.au.dk/applicants/thephddegreeprogramme/

 

Ph.d.-stipendiaten indskrives som ph.d.-studerende ved Graduate School, Arts, Faculty of Arts, Aarhus Universitet med henblik på gennemførelse af ph.d.-studiet ved Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet.

 

Ph.d.-stipendiaten tilknyttes ph.d.-programmet Kunst, Litteratur og Kulturstudier.

 

Ph.d.-stipendiaten får arbejdssted dels på Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet og dels på Kunsten Museum of Modern Art Aalborg. Der forventes daglig tilstedeværelse på et af disse to arbejdssteder. Den specifikke fordeling aftales ved ansættelsen/indskrivningen.

 

Ph.d.-studiet forventes at indeholde et længerevarende studieophold ved en udenlandsk institution, jf. retningslinjerne for ph.d.-studiet.

 

Institut for Kommunikation og Kulturs forskningsaktiviteter: https://cc.au.dk/forskning/forskningsprogrammer/

 

5+3-stipendium

Ansøgning til ph.d.-skolens 3-årige stipendier (5+3) forudsætter, at det 2-årige kandidatstudium (120 ECTS) er afsluttet senest 31. august 2024.

 

Ph.d.-stipendiaten ansættes ved Faculty of Arts, Aarhus Universitet. Ansættelse sker i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation (se pkt. 6.1.4) og protokollat til AC-overenskomsten om ph.d.-stipendier (se bilag 5). Overenskomsten og protokollatet kan du hente fra: http://phd.arts.au.dk/applicants/thephddegreeprogramme/

 

Løn: http://phd.arts.au.dk/financing/salary-and-employment/salary-5-3/

 

Hvordan ansøger man

Ansøgningen skal indeholde:

  • Motivation (erklæring om motivation og forskningsinteresser, max en A4-side á 2.400 tegn inklusive mellemrum)
  • CV (inkl. oversigt over uddannelser, stillinger, publikationer og andre kvalificerende aktiviteter)
  • Projektbeskrivelsen skal indeholde en skitsering af det forskningsfelt, der vil være fokus for ph.d.-projektet.
    • Den samlede projektbeskrivelse (ekskl. litteraturliste og tidsplan) må ikke overstige 12.000 tegn inklusive mellemrum, tabeller, diagrammer, fodnoter, slutnoter og illustrationer (5 A4-sider á hver 2.400 tegn)
  • Litteraturliste
  • Tidsplan (obligatorisk skema)
  • ”Cover sheet” (skema til information om bachelor- og kandidatuddannelse)
  • Kopi af beviser (bachelor and kandidat). Beviserne og studieudskrifterne/diploma supplement skal indeholde: navn på universitetet, uddannelse (bachelor eller kandidat), officielle varighed (antal år, fuldtidsstudium), fag/kurser, karakter og ECTS point.

 

For detaljeret beskrivelse af kravene til ansøgningen se venligst vejledningen til ansøgningsfaciliteten: https://phd.arts.au.dk/applicants/how-to-apply/

 

Ansøgning

Faglig rådgivning i forbindelse med ansøgning om ph.d.-stipendium henvises til ph.d.-programlederen for ph.d.-programmet Kunst, Litteratur og Kulturstudier: http://phd.arts.au.dk/about-us/contact/  

 

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til professor Ane Hejlskov Larsen, Institut for Kommunikation og Kultur, kunahl@cc.au.dk, tlf. 87 16 30 39.  

 

Det forventes at den kommende stipendiat kan læse, skrive og forstå dansk og desuden er flydende skriftligt såvel mundtligt på engelsk.

 

Alle ansøgere skal dokumentere fremragende kommunikationsevner på engelsk, og du skal derfor kunne læse, skrive og tale akademisk engelsk flydende. Niveauet skal svare til minimum TOEFL 83, IELTS 6,5 eller gymnasialt engelsk på B-niveau. Se denne side for yderligere information: http://phd.arts.au.dk/applicants/english-test/

 

Ansøgningen kan skrives på både dansk og engelsk.

 

Ansøgning om ph.d.-stipendium og indskrivning til ph.d.-studiet kan kun ske via ansøgningsskemaet i Aarhus Universitets web-baserede ansøgningsfacilitet.


Ansøgningsfrist: 15. marts 2024 kl. 23:59 (dansk tid)
Ansøgningen mærkes: 2024-3

 

Aarhus Universitet kan i bedømmelsesprocessen afholde uddybende samtaler med udpegede ansøgere.