Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Myten om Hollywood: Tre film blotlægger en barsk verden bag neonlys og papkulisser

15. maj 2024, 18:30 til 19:45

Sæt dig til rette med et glas i den ene hånd, popcorn til den anden og gør dig så klar til et blik ind i det knap så glamourøse USA med afdankede komikere, statister og clairvoyante, når Kunsten Filmklub blænder op for tre filmværker af den svenske kunstner og filminstruktør Tova Mozard.

Til denne Kunsten Filmklub vil museumsinspektør Søs Bech Sharpe introducere dig for den anerkendte svenske filmkunstner Tova Mozard og hendes tåkrummende og ærlige blik på USA. Et blik, der strømmer igennem hele kunstnerens karriere. Film efter film viser Mozard trøstesløse arkader, slidte diners og skumle gader, når hun møder mennesker i udkanten af samfundet, der blot forsøger at tjene deres penge i en barsk film- og underholdsningskultur. Alt sammen foldet ud i en smuk og douchet æstetik.

Brasserie Kunsten trakterer med en gratis omgang popcorn, der kan indtages i auditoriet sammen med Mozards film og måske et glas vin eller en sodavand.


Entrance, 2015
Varighed: 15.48 min.

En komiker forbereder og øver sig på sit næste show. Her fortæller han en historie om, hvad livet er indenfor hans arbejde. I forskellige settings øver den ældre komiker monologer og har små samtaler med filminstruktøren, retter på sit hår og sørger for, at hans visuelle fremtoning er helt perfekt. Som taget ud af en anden tid og med et ønske om en evig ungdom er han iført læderjakke med nitter, markant overskæg og tilbagestrøet svenskerhår.

Sprog: Engelsk

Ingen undertekster

 

Cops are Actors, 2018
Varighed: 20 min.

Vi kender alle den stereotype amerikanske politibetjent og hans replikker fra de Hollywood film. I ’Cops are Actors’ tager Mozard os med bag om kameraet, når vi møder fire skuespillere, der portrætterer politiets profession gennem iscenesættelse og narrativer et sted langt ude bjergene i LA.

Sprog: Engelsk

Ingen undertekster

 

Psychic, 2019
Varighed: 18.30 min.

De synskes neonskilte skærer gennem mørket. Vinkende, som templer for en sekulær religion, der lover vejledning gennem den forvirring, livet er. En fortabt sjæl snubler gennem en verden, hvor ingen ser ud til at lægge mærke til det. Indbyggere i samfundets lille skår, hvor alt er suspenderet i limbo. På jagt efter at høre til.

Sprog: Engelsk

Ingen undertekster

 

Om Tova Mozard

Tova Mozard (f. 1986) er uddannet fra Malmö Kunstakademi i 2003 og bor og arbejder i Stockholm, Sverige.

Nysgerrighed og afslørende fortællinger er to hovedmotiver i Mozards arbejde, og siden sin afgang fra kunstakademiet har hun opbygget et voksende repertoire af fotografi og videoarbejde, som er blevet vist i solo- og gruppeudstillinger i hele Sverige og internationalt. Mange af hendes filmværker viser en fascination af mennesker i udkanten af ​​samfundet, og i løbet af sin tid i Los Angeles opsøgte hun unikke personligheder, der var tiltrukket af de klare Hollywood-lys og drømme om superstjernestatus. I disse film udforsker Mozard forholdet mellem kameraet, entertaineren/fortælleren og hende selv som kunstner/dokumentarist.

 

Om Kunsten Filmklub

Snup en omgang gratis popcorn, køb et glas vin og flere lækre snacks i Brasserie Kunsten og læn dig tilbage til et særligt møde med samtidskunsten.

I Kunsten Filmklub dyrker vi i fællesskab filmoplevelser med kunstnerisk dybde og kant.  Du får først en spændende introduktion af vores museumsinspektør, inden vi blænder op for særligt udvalgte filmværker af nogle af tidens mest interessante samtidskunstnere eller dokumentarer med kunsten i centrum i samarbejde med CPH:DOX.

Datoer

15. maj 2024, 18:30 til 19:45

Praktisk information

  • Pris:
    • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Årkortholdere har fri entré for kortholder - og i mange tilfælde også for en ledsager.
    • Brasserie Kunsten trakterer med en gratis omgang popcorn, der kan nydes i auditoriet sammen med filmen.
    • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Vil du sikre dig en plads, kan det ske mod et reservationsgebyr på 20 kr.
  • Introduktionen foregår på dansk, men filmene er engelsksprogede uden undertekster.
  • Vin og anden forplejning end popcorn er ikke inkluderet men skal tilkøbes og må gerne medbringes i auditoriet.
  • Reservationsgebyret refunderes kun ved aflysning af arrangementet.