Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Mød chefkuratoren: Kunsten Collection

Kom ind i hjertet af Kunsten. Oplev udvalgte værker fra Kunstens samling i Aaltos særlige ovenlyssale. Og få historierne om nogle af de mange fantastiske værker og kunstnere fortalt af Kunstens egen chefkurator og samlingsansvarlige, Caroline Nymark Zachariassen.

Kunstens samling er museets hjerte og fundamentet for dets virke. Den er et kig ind i de seneste over 100 års kunsthistorie. Og dykker man ned i samlingens knap 4.000 danske og internationale kunstværker, finder man en guldgrube af kunstneriske udtryk og udsagn, som tilbyder os forskellige perspektiver på dét at være menneske – både som individer og i relation til verden omkring os.

 

På samme måde forholder Kunsten sig hele tiden aktivt til samlingen, som udgør vores fælles kulturarv: Hvad er vigtigt at indsamle for eftertiden som udtryk for den tid, vi er en del af lige nu? Og er der noget, vi ikke har haft blik for gennem tiden?

 

I Kunsten Collection får du et indblik i nogle af de hovedtendenser, der tegner Kunstens samling. Med udstillingens kurator og Kunstens chefkurator, Caroline Nymark Zachariassen, ved din side, bliver du sammen med en lille gruppe guidet gennem udstillingsrummet. Caroline laver nedslag i udstillingen og fortæller nogle af de historier, som knytter sig til værkerne. 

 

Undervejs kan du stille spørgsmål og efterfølgende kan du selv gå på opdagelse i udstillingen, hvor du for eksempel kan opleve surrealisternes drømmende værker, Sonja Ferlov Mancobas poetiske bronzeskulpturer og Niki de Saint-Phalles ikoniske Nana med bold. Du møder også en række nyerhvervede samtidskunstværker, som bliver vist på museet for allerførste gang.

 

Billede: Maria Wæhrens, Englen, 2023. Donation Ny Carlsbergfondet.


Skab din egen samling

Gå på opdagelse i databasen Kunsten Collection, hvor du kan tilgå hele museets samling digitalt. Her kan du læse om samlingens historie, udvælge dine favoritter og skabe din egen samling.

Datoer

30. apr 2024, 17:00 til 17:30

Praktisk information

  • Pris: 50,- pr. person.
  • Udover billet skal du også købe entré til museet.
  • Med årskort har du fri entré til museet, men skal stadig købe billet til arrangementet. Køb dit årskort her eller ved ankomst til museet, og få masser af andre fordele med i købet.
  • Vi anbefaler at du booker bord på forhånd, hvis du planlægger at spise i Brasserie Kunsten i forbindelse med arrangementet.
  • Billetten refunderes kun i tilfælde af aflysning. 

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...

Arrangementet er støttet af