Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Ane Trolle & Nikolaj Hess – Improviseret duokoncert

Oplev hvordan det virtuose klaverspil fra Nikolaj Hess og den imponerende vidde og volumen, som Ane Trolles vokal besidder, tilsammen danner et kraftfuldt og ekspressivt spændingsfelt, der mætter udstillingsrummet med stemning.

Pianist Nikolaj Hess og vokalist Ane Trolle er begge pionerer inden for hver deres felt på den rige og eksperimenterende danske scene for jazz og improvisation. I mere end 15 år har de kredset om hinanden som individuelle artister i forskellige grupper og konstellationer. Du kender dem måske også fra andre konstellationer som Hess is More, Spacelab, Trolle//Siebenhaar, Balstyrko og JaConfetti.

 

Nu mødes de på scenen bare de to, vokal og klaver, midt i Thilo Frank-udstillingen, i en improviseret musikalsk tête-à-tête. Men der er lagt op til alt andet end en privat og ekskluderende affære. For mødet mellem Trolle og Hess er også et åbent og indbydende rum, hvor der er plads til at lege med både hinanden, situationen og publikum. De to musikere vil også trække på deres personlige bagkataloger, og komme med nyfortolkninger af og improvisationer over mere velkendt materiale. 

 

Koncerten bliver en alsidig oplevelse, der svinger fra det jazzede og folkede til det poppede, mellem det flydende og det fragmenterede, og mellem kendte og ukendte lydlandskaber.

 

Foto: Thilo Frank, 2011

 

Mere om Nikolaj Hess

Som pianist, komponist, producer, kunstnerisk leder og underviser har Nikolaj Hess sat sit ubetingede præg på dansk såvel som international jazz og cross-over klassisk musik. Hans kompositioner, arrangementer og improvisationer omfatter både soloklaver og konstellationer fra duoer til tentetter, filmmusik, klassiske ensembler, symfoniorkestre og kor. Hess har et stærkt tilhørsforhold til NYC, hvor han blandt andre arbejder sammen med rytmegruppen Tony Scherr og Kenny Wollesen, og saxofonisten Marc Mommaas. Desuden er han kendt for at samarbejde med sine brødre, saxofonisten Emil Hess, og Mikkel Hess, især i orkestrene 3xHess, Spacelab og det elektroniske projekt Hess is More. Senest har Nikolaj Hess gjort sig bemærket med sit kunstneriske researchprojekt Transformative Reflections, der kredser om at oversætte kunstneriske praksisser fra et felt til et andet – nærmere bestemt fra billedkunst til jazz og improvisation.

 

Mere om Ane Trolle

Vokalist Ane Trolle har med al tydelighed slået sit navn og sin helt særlige stemme fast i genrebøjende danske musikprojekter som Balstyrko, Trolle//Siebenhaar, JaConfetti og Diamond Mouth. Hvad enten hun synger på dansk eller engelsk, sætter hendes vokal altid lytteren i en henført, nærmest hypnotiseret tilstand. I 2012 udgav hun sit debutalbum som solo-sanger og sangskriver, Honest Wall, der høstede stor ros fra både den danske og internationale skare af musikkritikere. Ane Trolle er dog imidlertid også eminent til at improvisere både sprogligt og melodisk. 

Datoer

13. feb 2024, 19:00 til 20:30

Praktisk information

  • Billetpris: 150,- + entré til museet.
  • Årskortholdere skal også købe billet, men har fri entré til museet - i mange tilfælde for både kortholder og for en ledsager.
  • Vi anbefaler at du booker bord, hvis du planlægger at spise i Brasseriet efter arrangementet.
  • Billetkøb refunderes kun i tilfælde af aflysning.

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...

Arrangementet er støttet af